Oscar Jensen tillbaka i LUGI

Oscar Jensen i Lugi. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Oscar Jensen vaktade LUGI:s mål under två sejourer mellan 2001 och 2018. Nu meddelar klubben att han återvänder som mentor för de unga målvakterna Victor Hedberg och Kasper Hall. 

Han debuterade för LUGI 2001 och stannade till 2010. Sedan återvände han 2015–2018. Nu är Oscar Jensen tillbaka som målvaktsmentor i klubben.

– Min förhoppning är att jag med min mångåriga erfarenhet kan bidra med värdefulla tips och vägledning gällande målvaktsspel. Både Victor Hedberg och Kasper Hall är skickliga målvakter med rätt inställning och en vilja att ta ytterligare steg. Sen har jag dessutom förstått att det finns fin återväxt på målvaktssidan underifrån så arbetet känns väldigt inspirerande, säger han till LUGI:s hemsida.

Utöver det har Oscar Jensen – som gjorde 31 U21-landskamper – varit Skåne trogen under sin karriär. Han har spelat för HK Malmö (i två omgångar), H 43, OV Helsingborg och Ystads IF, men hjärtat klappar alltjämt för LUGI, poängterar han på hemsidan:

– Vinrött blod rinner alltjämt i mina ådror och det känns bra att få möjligheten att betala tillbaka efter många fina år som spelare i föreningen”, säger han.

”Kulturbärare”

Sportchef Kenneth Andersson kommenterar värvningen:

– Vi har velat ha Oscar tillbaka för att jobba i denna roll som mentor åt våra målvakter ett tag men det har inte riktigt passat in förrän nu för Oscars del. Vi är väldigt nöjda med att kunna knyta en gammal storspelare tillbaka till oss det kommer bli perfekt för Victor och Kaspers utveckling att kunna bolla med en erfaren målvakt. Oscar har redan tagit sig an uppgiften och kommer finnas med både på en del matcher och på träningar. Att vi får ”hem” just Oscar Jensen är viktigt för att ge våra målvakter en ännu bättre möjlighet att utvecklas, men det är också viktigt för LUGI som förening att få tillbaka spelare som slutat och få dem att engagera sig för att kunna bidra som kulturbärare i andra roller än på planen.

LUGI besegrade IF Hallby med 32–29 i sin första åttondelsfinal i ATG Svenska Cupen. Returen spelas i Lund på fredag. Lagets premiär i Handbollsligan spelas 15 september borta mot RIK.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av LUGI HANDBOLL (@lugihandboll)

Länk: Oscar Jensen tillbaka i LUGI