Önnered värvar – Pontus Zetterman klar

Pontus Zetterman, här från tiden i Drott. Foto: Robert Boman / BILDBYRÅN

Önnereds HK kämpar för att undvika nedflyttning, men oavsett om det blir spel i Handbollsligan eller Allsvenskan nästa säsong kommer de att ha Pontus Zetterman i laget, det skriver ÖHK i ett pressmeddelande.

Zetterman värvas alltså in från BSV Bern, där han har tagit sig tillbaka starkt på sistone efter en skadefylld start på säsongen. Högernian, som är född 1994, har representerat såväl Redbergslids IK som HK Drott i Handbollsligan innan han lämnade för proffslivet för flera år sedan.

Nu återvänder Zetterman till Handbollsligan.

– Det känns väldigt spännande att komma hem. Jag har inte följt Handbollsligan så jättemycket så ska bli väldigt kul att se vad som förändrats, säger Zetterman i pressmeddelandet.

I Önnered är de naturligtvis glada över nyförvärvet och de får nu en fin duo på högernio med Elias Lundstad och Pontus Zetterman.

– Vi har en ambition att mixa truppen med unga talanger och rutinerade spelare som varit med på hög nivå under längre tid. I Pontus får vi förutom rutin en tvåvägsspelare av rang. Tillsammans med Elias får vi en perfekt mix av ungdomlig entusiasm, rutin och målfarlighet på högernio, säger herransvarige Christoffer Persson.

Önnered meddelar samtidigt att 95 procent av herrtruppen nu är klar till kommande säsong. Endast en eller ett par kontraktsförlängningar återstår.