Önnered slog IFK Skövde – säkrade sista slutspelsplatsen

Önnereds Hugo Forsberg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Under torsdagskvällen bortaslog Önnereds HK IFK Skövde efter en målrikt batalj med 34–37. Göteborgslaget blir därmed det åttonde och sista laget att säkra en plats i herrarnas slutspel – för första gången i klubbens historia. 

Önnered behövde ett poäng under de tre sista omgångar för att säkra klubbens första slutspelsplats på herrsidan någonsin. Igår åkte laget till Skövde för att möta ett skadedrabbat hemmalag som saknade Markus Sjöbrink, Håvard Åsheim och Linus Gustavsson på grund av skada, samt en avstängd Daniel Ekman.

Matchen blev en målrik sådan. Lagen var helt lika efter 30 spelade minuter men tidigt i andra halvlek skaffade sig bortalaget en ledning de aldrig släppte taget om.

Bästa målskytt i vardera lag var föga förvånade skytteligaledaren Jonas Samuelsson, med åtta mål, och Önnereds interna målkung Pontus Zetterman, med nio.

Önnered gör nu de andra sju redan slutspelsklara lagen sällskap men vilka som får möta vilka i kvartsfinal är ännu ovisst. Det enda laget som har säkrat sin position i ligan är seriesegrarna Sävehof, och de kommer möta laget som slutar åtta i tabellen.

Här är slutspelslagen och deras poäng med två omgångar kvar:
IK Sävehof – 39 poäng
Hammarby IF – 33
Ystads IF – 30
IFK Skövde – 30
IFK Kristianstad – 29
HK Malmö – 27
Önnereds HK – 27
Alingsås HK – 26