Önnered ikapp Skövde – Match fem på gång i kvartsfinaldramat

Sebastian Abrahamsson. Foto (arkiv): Foto: Fredrik Aremyr/Bildbyrån.

Önnereds HK har fått struktur på entusiasmen i sitt historiska, första slutspel. Därmed kan ingen motståndare gå säker. IFK Skövde tappade de sista beståndsdelarna i sitt 2–0-grepp efter grönt övertag och knapp hemmatriumf med 23–22 i ÖHK-Hallen.

Önnered var piskat att vinna på nytt men såg inte speciellt pressat ut i det utsatta läget. Efter tio försvarspräglade minuter gjorde hemmalaget de första försöken att ge attackspelet samma kvartsfinalklass.

Garvade Sebastian Abrahamsson stängde igen under åtta minuter, samma tid som det tog för Önnered att göra 4–0 och rubba likaläget i drabbningen.

Första halvlekens främsta spelare stoppade nio avslut och banade väg för fyramålsledningen som Önnered etablerade i tio minuter.

Jonas Samuelssons straffar och energi från Jonas Burud tog Skövde tillbaka i matchen. Efter Samuelssons 15–15 kom dock en ny urladdning där bland annat Pelle Segertoft vägrade ge Skövde balans i tillställningen.

Förvånande nog fick Skövde inte in fler kvitteringsbollar. Abrahamsson nöp ett par avslut i viktiga lägen och Önnered hade tillräcklig kyla för att straffa gästernas oskärpa med en-två mål mer på tavlan.

Skövdes sista anfall blev avblåst och matchhjälten längst bak i banan behövde inte göra mer för dagen. Abrahamssons 18 räddningar vägde klart över i den tajta matchbilden, nästa fråga är vilka faktorer som avgör hela matchserien tisdag kväll.

Önnereds HK–IFK Skövde 23–22 (13–9)
2–2 i matcher. Nästa match spelas 16 april i Skövde