Mikael Franzén tar Redbergslids parti i arenakrisen

Mikael Franzén, Alingsås HK. Foto: Tommy Holl/IBL

Redbergslids IK befinner sig mitt i en arenakris och vet inte riktigt vart de ska ta vägen. Mikael Franzén, som har ett förflutet i klubben, är inte sen att ta klubbens parti i den infekterade frågan.

Redbergslids IK står inför en arenaflytt då den planerade västlänken gör att laget inte längre kan spela vidare i sin nuvarande arena Lisebergshallen. Någon konkret lösning finns ännu inte på plats, men det mesta lutar mot att det blir matcher ute i Kviberg och Prioritet Serneke Arena.

Mikael Franzén, som numera är tränare i Alingsås HK, är kritisk till hur hela situationen har hanterats. Han har ett förflutet i Redbergslids IK och känner en samhörighet till klubben.

– Man har ju liksom inget tänk, det känns som att man skiter i RIK faktiskt. Jag tycker det är ganska dåligt skött av en kommun, det är ju en förening som har fajtats i över 100 år. Att då inte ha en färdig arena när Lisebergshallen ska rivas, det tycker jag är jättedåligt skött, säger Mikael Franzén till Göteborgs-Posten.

– Det borde finnas plats för en arena i Göteborg som skulle kunna funka för många andra inomhussporter, basket och innebandy bland annat. Men det finns inget tänk på de idrotterna, det är fotboll som prioriteras i den här staden. Det är mycket konstgräsplaner som poppar upp överallt, nya grästyper, men man har ingen tanke på att idrottsvärlden är bredare än så.

Den planerade västlänken är inget nytt beslut, utan har varit aktuell i flera år. Trots det har kommunen inte kommit längre i sin planering. Det ställer sig Mikael Franzén högst frågande till.

– Man letar nödlösningar, det var ju längesedan Västlänken klubbades. Men känslan är att man inte ens har tagit i frågan och istället puttat den framför sig. Nu vaknar man och ska hitta en nödlösning.