Mikael Franzén: ”Nyttigt för oss att möta de här lagen”

Felix Claar, Alingsås HK. Foto: Tommy Holl

Alingsås HK har mål och mening med turneringen i Struga. I början av september väntar Gorenje Velenje i EHF-cupen. – De här lagen har ju lite annorlunda tänk, säger Mikael Franzén till Handbollskanalen.

Premiärmatchen mot HCM Constanta slutade oavgjort, 21-21. Alla minuter mot Balkan-lag som Alingsås får i veckan är givande för tävlingsmatchen som väntar.

– Deras matchplan ser lite annorlunda ut och det är nyttigt för oss att möta de här lagen och komma in i deras tänk. De skjuter i andra intervaller, är lite lurigare och spelar på klockan än vad nordiska lag gör. Får vi med oss de här nyanserna blir vi inte chockade mot Velenje, säger Franzén på telefon från Makedonien.

Plus och minus i Constanta-matchen?
– Plus är väl att vårt försvarsspel sitter riktigt bra matchen igenom. Sen får vi väldigt lite utdelning på det, behöver förbättra det i kommande matcher. Vi skapar ändå bra lägen men 21 mål är inte så bra med modern handbollssyn.

Constanta blev omskrivet när Celje valde att avbryta en träningsmatch mot det rumänska laget på grund av alltför fysiskt spel med skaderisk.

På plats i Struga mötte Alingsås också ett fysiskt spelande lag – som höll sig innanför ramarna.

– Det var inte fult spel på något sätt, tufft och hårt och de drog ner på tempot men inga onödiga grejer, säger Franzén som gav beröm till sina bästa målskyttar.

– Felix Claar var bäst framåt, tillsammans med Samuel Lindberg.

Var alla spelare igång?
– William Andersson-Moberg får först ta av sin stövel (fotskada, journ. anm.) på tisdag. Tobias Sandberg hade en lättare skada, och kan inte spela ikväll (läs: torsdag kväll) heller.

Veselin Vujovic´ klubb Zeleznicar Nis, arrangören Struga och en placeringsmatch återstår för Alingsås i turneringen.

HCM Dobrogea Sud Constanta–Alingsås HK 21–21 (13–12)
Målskyttar, Alingsås: Felix Claar 7, Samuel Lindberg 4, Andreas Berg 3, Mishels Liaba 2, Gunnar Bodin 2, Benjamin Helander, Johan Nilsson & Andreas Lang alla 1.

Alingsås kommande matcher i Struga
Torsdag 19.15 mot Zeleznicar Nis
Fredag 17.30 mot Struga
Söndag placeringsmatch

Matcherna sänds direkt via turneringens Facebook-sida >>