Mattias Flodman lämnar Skånela och efterträder Mikael Franzén

Mattias Flodman. Foto: handboll_matte

Mattis Flodman kom till Skånela inför säsongen 2021-22 och var tränare i herrlaget. Men nu står det klart att Flodman lämnar Skånela och ska axla rollen som Mikael Franzéns efterträdare i Alingsås HK.

Mattias Flodman kom till Skånela inför säsongen 2021-22, från just Alingsås HK. Flodman har varit tränare för Skånelas herrlag som spelar i Herrallsvenskan, men kommer att lämna klubben efter säsongen.

– Jag har trivts i Skånela från första stund. Det är en förening som alltid kommer ha en speciell plats hos mig, där jag träffat väldigt många fina människor. Att lämna var inte ett enkelt beslut. Men när chansen med Alingsås dök upp kände jag att jag ville ta den. Men det är ett tag dit och det kommer en tid för avsked längre fram. Nu är fokus på att vrida ut precis allt som går, för att Skånela ska ta sig till Handbollsligan, säger Mattias Flodman till Skånelas hemsida.

Mattias Flodman är sedan tidigare ett känt ansikte för den handbollsintresserade Alingsåsaren. Detta eftersom Flodman handplockades till Alingsås redan 2017. Han hade då ansvar över juniorer och a-pojkar, men fick snabbt en större uppgift kring HP Alingsås. Därefter gick han in som assisterande till Mikael Franzén i herrlaget.

– Jag trivdes jättebra både med klubben och med alla människor runt omkring AHK. Alingsås är det lag jag sett mest av i Handbollsligan de senaste säsongerna och jag har haft regelbunden kontakt med både Mikael och William (Törnqvist). Det känns lite som att jag varit en del av föreningen utan att egentligen ha varit det, säger Mattias Flodman till Alingsås hemsida.

Mikael Franzén lämnar Alingsås HK

Tidigare kunde vi meddela att Mikael Franzén sätter punkt i Alingsås och lämnar klubben vid säsongslut. Nu står det klart att det är Mattias Flodman som kommer tillbaka till Alingsås HK och tar över efter Franzén.

– För mig är det viktigt att allt som görs på banan har ett syfte och att alla är trygga i de olika situationerna. Det handlar om att bygga relationer på planen och lära sig nästa steg utifrån vad min medspelare gör och på sikt hitta ett spel som tar fram spelarnas spetskvalitéer. Sen kommer såklart försvars- och målvaktsspel bli väldigt viktigt så att vi kan fortsätta spela den kontringshandboll som varit synonymt med Alingsås. Det kan ta lite tid att hitta rätt roller och spel och vi måste ha tålamod men min klara målsättning med Alingsås är att vara med och slåss om SM-guld, säger Mattias Flodman till Alingsås hemsida.

– Vi har jobbat ett tag på den här lösningen och är mycket nöjda med rekryteringen av Mattias som har den profil vi eftersökt. Han är en modern tränare med stort taktiskt kunnande och en hög ambitionsnivå i allt han gör. Dessutom har han sedan tidigare visat att han är en skicklig talangutvecklare vilket är viktigt för att fortsätta bygga vidare och utveckla föreningen i allmänhet och elitverksamheten i synnerhet. För samtliga parter ger det arbetsro att tidigt veta vad som gäller nästa säsong. Nu blir det fullt fokus på Skånela för Mattias del och på andra delen av Handbollsligan och slutspelet för Alingsås del, säger Sportchefen Christer Mårtensson till klubbens hemsida.

Länk: Mattias Flodman ny Alingsåstränare