Matchens tre stjärnor: HK Malmö–Eskilstuna Guif

Truls Grøtta, HK Malmö. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

HK Malmö besegrade Eskilstuna Guif med 30–23 och är ny trea i Handbollsligan. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare.

Tre stjärnor – Truls Grøtta

Långt ifrån norrmannens bästa match så här långt i Handbollsligan, men ändå åtta mål och tre assist. Det säger det mesta om hur mycket han betyder för HK Malmö. Inte nog med att han gör viktiga mål och nästan alltid väljer rätt i anfallsspelet så är han dessutom en stabil försvarsspelare. Säsongens nyförvärv så här långt?

Två stjärnor – Kristian Zetterlund

Räddade bara ett skott på drygt 25 minuter i den andra halvleken, men däremot räddade Zetterlund tio skott i den första halvleken. Räddar man 53 procent av skotten på 30 minuter, oavsett hur uselt motståndet är, (Guif var verkligen under isen i första) så har man gjort en lysande halvlek. Och det var ju då HK Malmö avgjorde matchen.

En stjärna – Olle Österhall

Guifs klart bästa spelare i den här matchen. Få spelare i Guif gjorde en bra match och av utespelarna var Österhall i en klass för sig (även om Kasper Larsson var pigg). Slutade aldrig våga, slutade aldrig ta för sig och med sina sex mål och fem assist blev han också poängbäst i bortalaget. Med lite mer hjälp från sina lagkamrater hade Guif kunnat göra match av det här.