Matchboll för Lugi efter uppvisning av Hedberg, Olsson & Månsson

Axel Månsson, Lugi HF. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Lugi HF är bara en seger ifrån spel i Handbollsligan nästa säsong. Det står klart efter måndagens seger med 36–31 hemma mot Skånela IF.

Skånela vann match 1 i Vikingahallen och satte därmed rejält med press på Lugi inför fortsättningen. Men Lugi tog hem match 2 och inledde också måndagens tredje kvalmatch bäst.

Lugi gick tidigt fram till en 3–0-ledning, men Skånela gav verkligen inte upp utan kämpade sig tillbaka på ett imponerande sätt. Märstalaget hade ledningen under en period av den första halvleken, mycket tack vare formidabelt målvaktsspel av Kenan Omerovic, men Victor Hedberg i hemmamålet ville inte vara sämre och avslutade halvleken med 40 i räddningsprocent. Ställningen i paus var 17–15 till Lugi.

Känslan inför den andra halvleken var att det skulle bli jämnt hela vägen, men det blev det definitivt inte. Lugi tog kommandot direkt och släppte det aldrig ifrån sig. Framförallt var det Hedbergs målvaktsspel (35 i räddningsprocent till slut), Fredrik Olssons skytte (tio mål på elva skott) och Axel Månssons uppvisning när Lugi spelade sju mot sex som avgjorde. 17-årige Månsson var sanslöst vass med sina fem mål och elva (!) assist.

Lugi vann med 36–31 och leder därmed med 2–1 i matcher inför lördagens match 4 i Märsta. All press ligger därmed på Skånela inför lördagens match.