Marcus Björkman flyttar från RIK till OV Helsingborg

Marcus Björkman. Bild: OV Helsingborg.

U19-landslagsspelaren Marcus Björkman flyttar från Redbergslid till OV Helsingborg efter den här säsongen. Mittsexan, som har RIK som moderklubb, har skrivit på ett tvåårskontrakt med den västskånska klubben.

OV Helsingborg och Redbergslid är två av lagen som gör upp om kvalplatserna respektive nedflyttningsplatsen i Handbollsligan när en omgång återstår att spela. De båda lagen ligger sist och näst sist i tabellen och bara målskillnaden skiljer dem åt i dagsläget (RIK har sämre).

Men ändå offentliggör klubbarna en övergång dem emellan. U19-landslagsspelaren Marcus Björkman flyttar söderut och lämnar RIK för Helsingborg efter den här säsongen.

– Jag blev jätteglad när jag hörde att OV var intresserad av mig. Klubben känns väldigt seriös och har tydliga målbilder vilket jag gillar. Därför tror jag att OV är ett steg i rätt riktning för min karriär. Ska bli riktigt roligt att lära känna laget och ser fram emot minst två lärorika år i klubben”, säger Marcus Björkman på OV Helsingborgs hemsida.

Klubbens tränare, Toni Johansson tror på sitt unga nyförvärv.

– Marcus är en oslipad diamant som känns väldigt spännande. Det är starkt att vi kan knyta till oss en så pass ung, duktig spelare som är i början av sin troligen långa framgångsrika elitkarriär. Vi både tror och hoppas att Marcus kommer bli en tvåvägsspelare av rang och det ska bli spännande att jobba med Marcus den närmsta tiden, säger han.

OV Helsingborg möter Alingsås på hemmaplan i den sista omgången av Handbollsligan. Redbergslids IK möter bottenkonkurrenten Lugi (som har lika många poäng som RIK och Helsingborg) på bortaplan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Redbergslids IK (@redbergslidsik)

Länk: Marcus Björkman klar för OV Helsingborg!