Månsson frälste Lugi – som tog blytung seger

Axel Månsson, Lugi HF. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Förhandstipset placerar Lugi i en kamp för nytt kontrakt. Men under fredagskvällen tog laget en blytung seger, som distanserar laget från jumboplatsen. Det kan man tacka spelgeniet Axel Månsson för. 

Lugi dras med ekonomiska bekymmer och har haft svårt att ersätta den långa rad av stjärnspelare som har lämnat Lund under de senaste åren.

Inför säsongen lämnade bland annat Fredrik Olsson och Casper Käll för utlandsäventyr. In kom norrmannen André Tuzov för att ersätta Olsson, för att ersätta Käll tittade klubbledningen dock internt.

I truppen fanns redan Axel Månsson sedan tidigare. Trots sin ringa ålder får han axla ett stort ansvar under denna säsongen i Handbollsligan, ett ansvar som han börjar bli allt mer bekväm med.

Månsson bjöd på uppvisning

Under fredagskvällen ställdes nämligen Lugi mot Hallby i en ytterst viktig kamp. Vid seger skulle Lugi lämna den absoluta bottenstriden för tillfället och således skapa sig ett välbehövligt andrum.

Och seger blev det efter många om och men.

I en jämn match var det till sist hemmalaget som drog det längsta strået. Anförda av Axel Månsson och André Tuzov kunde till sist Lugi hålla undan och vinna med 31–30, ett resultat som man kan tacka Månssons tio och Tuzovz nio mål för.