Målvaktsspelet avgjorde för HK Malmö

HK Malmö har ett av Handbollsligans bästa målvaktspar. Mot Karlskrona visade Dan Beutler och Kristian Sæverås varför när hemmalaget vann med 33–22.

HK Malmö fick en bra start på matchen, störde Karlskrona i deras anfallsspel till den grad att Beutler räddade det mesta och sedan gjorde man flera enkla kontringsmål. I Karlskrona var det egentligen bara Gustaf Hallén som tog ansvar och därför blev bortalaget rätt så lättläst för ett defensivt starkt HK Malmö.

Det tippade topplaget hade ledningen med 16–7 i paus och Dan Beutler stannade på en räddningsprocent runt 60. Målmässigt imponerade Adam Lönn och Linus Persson.

I den andra halvleken bytte HK Malmö ut Beutler och tog in nye målvakten Kristian Sæverås. Norrmannen fick en fin start och fortsatte sedan att imponera med flera bra räddningar.

HK Malmö kunde också kosta på sig att gå runt på en del folk i andra halvlek, bland annat fick Simon Nyberg chansen på vänstersex istället för Fredrik Petersen. Nyförvärvet Mattias Kvick fick dessutom debutera och göra sitt första mål för sin nya klubb. Av utespelarna var det ändå Adam Lönn som imponerade mest, vänsternian stannade på sju mål.

HK Malmö har nu vunnit tre av fyra matcher och är med i toppen. Karlskrona har det fortsatt tungt och är fast i botten med tre förluster på tre matcher.