Malmö revanscherade sig mot Karlskrona – upp som tvåa

Adam Lönn, HK Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Senaste mötet lagen emellan vann Karlskrona överraskande med 27-25. När lagen igår var tillbaka i Malmö var det återigen hemmalaget som visade sig starkast och segrade med klara 31-25 (16-9). 

I de elva senaste mötena mellan HK Malmö och HIF Karlskrona har det slutat med tio segrar för Malmö. Den enda plumpen i protokollet för gårdagens hemmalag var just förra matchen lagen emellan, där Karlskrona vann med 27-25.

Men igår hade Malmöiterna gjort sin hemläxa och bjöd tillbaka de gulsvarta till Baltiska hallen. Där visade hemmalaget ett fint spel i första halvlek som la grunden segern.

Det första större rycket kom efter tio minuters spel när HK Malmö seglade ifrån från 6-4 till 9-4. Adam Lönn och Magnus Persson var svårstoppade framåt och låg bakom många av målen inledningsvis.

Malmö höll emot i första halvlek och kunde gå in till omklädningsrummet med en betryggande sjumålsledning, 16-9.

– Det var skönt att vi kom på vinnarspåret igen. Vi gör en fantastisk bra första halvlek och får tempot dit vi vill. Det är skönt när vi får sånt flow. Vi kanske går ner oss lite i andra halvlek, men överlag är det en bra insats, säger Malmös Magnus Persson till Expressen.

Avståndet fortsatte att öka i inledningen av andra halvlek och när Lönn smällde in både 18 och 19-9 så var det en för brant uppförsbacke för gästerna att jobba sig uppför igen.

HK Malmö vann matchen med 31-25 och befäster andraplatsen i Handbollsligan. Både Malmö och Karlskrona möter nu Guif i sina nästa matcher – Karlskrona på lördag och Malmö på tisdag.

Tabellen>>
Matchprotokoll>>
Matchhöjdpunkter från TV4 och C More>>