Malmö förstörde festen för IFK Ystad – tillbaka som tvåa

Jim Andersson i Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson , Bildbyrån

Dagens första match i berättelsen ”Slaget om Ystad” kom att handla om ett slaget Ystad. Malmö HK kom, såg och segrade, stort, i Ystad Arena mot IFK med 37-29 (22-11). 

Det var uppdukat för en stor Ystadiansk fest i Arenan igår. Men gästande Malmö kom dit och kastade omkull hela möblemanget. Efter 5 minuter satte festförstöraren, och senare sjumålsskytten, Magnus Persson 5-0 till Malmö.

Ledningen innebar i princip tack och god natt direkt för IFK Ystad. Hemmalaget fick inga enkla räddningar i inledningen av Marcus Cleverly samtidigt som Robin Paulsen storspelade mellan stolparna för Malmö. Övertaget ledde till att Adam Lönn kunde bomba in 15-5 till gästerna efter 20 minuter.

Malmö kunde sen kosta på sig att varva spelare från bänken och ändå hålla koll på ställningarna i matchen. Ystad testade runt på olika system men det gav inte så stor utdelning, förutom på Christopher Schnell som blev IFK:s bästa målskytt med 7 mål.

Malmö HK vann till sist med 37-29 och som salt i såren för IFK så skadade sig Jonathan Möllerup. Högernian stukade till foten och läggs därmed till på listan över skadade ytternior i IFK Ystad tillsammans med vänsterniorna Johan Nilsson och Jesper Gustavsson.

Malmö tog tillbaka andraplatsen från Skövde tack vare de två poängen och IFK Ystad har fortfarande 8 poäng upp till slutspelsplats, men bara 4 ned till nedflyttningskvalet.

Matchprotokoll>>
Tabellen>>