Malmö bortavann i Önnnered – upp på andraplatsen

Adam Lönn, HK Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det var jämnt i första kvarten mellan Önnered och Malmö, sen drog skåningarna ifrån. Adam Lönn och Hampus Olsson smällde in de flesta målen när bortalaget vann med 28-24 (15-9). Höjdpunkter finns i länk från TV4 Play.

HK Malmö har återigen börjat kassera in vinster på löpande band. Efter en konstig period med poängtapp hemma både mot AIK och mot Önnered så har laget hittat tillbaka till formen. Igår kom fjärde raka segern i Handbollsligan, som betyder en andraplats i tabellen.

Önnered följde med skåningarna fint den första kvarten där lagets målvakt Sebastian Abrahamsson spikade igen, men sen det blev det tempoväxling från gästerna. Malmö drog ifrån med ledningen och hade sex måls överläge till halvtid med 15-9.

I den andra halvleken var aldrig hemmalaget riktigt nära på att komma tillbaka in i matchen och gästerna kunde vinna med 28-24. Adam Lönn och Hampus Olsson satte sju var för gästerna och stod alltså för hälften av Malmö-målen.

Förlusten var Önnereds sjätte raka och en kvartett med Karlskrona, AIK, Önnered och Hammarby har fastnat i under kvalstrecket, där Karlskrona är fyra poäng ifrån Guif som ligger på platsen över strecket. AIK och Önnered har fem poäng till säker mark och Hammarby är ytterligare en poäng bakom.

Därför blir mötet i nästa omgång mellan AIK och Önnered väldigt intressant. HK Malmö får spela hemma-Skånederby när IFK Ystad kommer på besök i Baltiska Hallen.

LÄNK: Höjdpunkter från matchen på TV4 Play

Tabellen >>