Lugi klarade kontraktet efter storseger

Lugis spelare efter match fem i kvalet. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Lugi träffade rätt med inställning och laddning, spelkvalitet och prestation i säsongsfinalen. Skånela IF hängde med i första fjärdedelen av kvalmatch fem, sedan drog vinrötts samspelta försvar och målvakten Victor Hedberg linjen mellan Handbollsligan och Allsvenskan.

Vinst med tio bollar, aldrig mindre än sex måls försprång i andra halvlek. Lugi hade god marginal och höll nerverna i schack i fredagsduellen med en plats i högsta serien i potten.

Keepern Hedberg som gick på inspiration och radade upp räddningar var en god grund till att Lugi kunde behålla greppet över tid.

Energin spred sig till hela defensiven och framåt delade åtta olika målskyttar på framfarten till 17-9 i paus.

Axel Månsson skickade in tre straffar och nyckelspelare som Fredrik Olsson bidrog också med passningsprecision medan Casper Käll fixade straffar.

Andra halvlek blev mer tempostark och målrik, Skånela satsade sina sista krafter och fick hål på Hedberg med gemensamma ansträngningar från bland annat Simon Lindberg och Isak Nielsen.

Lugi gav svar på tal och Skånela fick nöja sig med att ha tagit motståndet till fem matcher.

Månsson blev sjumålsskytt i vinnarlaget och Adrian Hesslekrans fyllde på med sex fullträffar.

Siffrorna trumfades av laginsatsen som ger en hel säsong i Handbollsligan för traditionslaget, Lundalaget firade segern tillsammans med 3 000 åskådare i arenan.

Lugi HF–Skånela IF 36–26 (17–9)
Lugi klart för Handbollsligan med 3–2 i matcher.