Kristianstad höll undan för Malmö i final-reprisen

Philip Henningsson jublar under matchen i Handbollsligan mellan Kristianstad och Malmšö. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Efter en jämn första halvlek grep Kristianstad tag i den andra. De orangea vann reprisen på fjolårets final mot Malmö med 23-20 (12-10).

Många trodde att det skulle bli en målsnål match mellan två lag med två tunga försvar. Det var vad det blev. Imponerande skottblock från storväxta mittförsvar och derby-inspirerade hemspring la grunden till de få målen.

Men några få mål blev det. Först var det Kristianstad som drog snabbast och tog ledningen med 7-4 efter en kvart. Men Malmös Hammarby-förvärv Nisse Pettersson visade varför han hör hemma på en högre nivå och satte fyra av Malmös sex första mål. De två andra smällde Adam Lönn dit innan Blickhammar kvitterade till 7-7 och snart ledde Malmö med 8-7.

Extra kul var det även att se Robert Månsson göra comeback för bortalaget efter nästan två års skadefrånvaro. Månsson fick dock se Kristianstad hämta tillbaka ledningen i halvtid med 12-10.

Några som utmärkte sig lite extra för hemmalaget var Marc Canellas och Alfred Ehn. Canellas trollerilåda sprakade till rejält några gånger med inspel och skottfinter. Det lär bli fler gånger i år. Ehn satte kantskott och smög sig obemärkt in på linjen som något övernaturligt och nätade därifrån med.

Bakåt spelade Kappelin bra i målet, det gjorde även Beutler tills han byttes ut – och Haugen efter det. Men det var IFK som var starkast ikväll och klev ifrån till ledning 18-12 i andra halvlek.

Malmö kom aldrig helt tillbaka från det, trots kontakt vid 21-19, och slutsiffrorna blev 23-20 fördel IFK. Hemmaborgen i Kristianstad fortsätter att vara svårintaglig.

Kristianstad: Alfred Ehn 5, Marc Canellas 4, Arnar Freyr Arnarsson 4, Philip Henningsson 3, Helge Freiman 2, Anton Hallén 2, Adam Nyfjäll 2, Teltur Einarsson 1.

Malmö: Adam Lönn 6, Nils Pettersson 5, Kassem Awad 2, Anton Blickhammar 2, Mattias Kvick 1, Otto Lagerquist 1, Fredrik Lindahl 1, Magnus Persson 1, Simon Nyberg 1.