Kristian Svensson ny assisterande tränare i IFK Skövde

Kristian Svensson. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Kristian Svensson avslutar spelarkarriären efter finalserien mot IK Sävehof och blir istället ny assisterande tränare i klubben.
– Men nu är det full fokus på att avsluta karriären på allra högsta nivå, säger Kristian Svensson till IFK Skövdes hemsida.

Nästa säsong tvingas alltså IFK Skövde att klara sig utan två ikoner på planen då både Rasmus Wremer och Kristian Svensson slutar. Men Svensson kommer att vara kvar i klubben som assisterande tränare till Henrik Signell.

– Jag är glad över att få den chansen. Vi har haft en bra diskussion fram till beslutet. Att inte klippa banden med den härliga gruppen i och kring laget känns väldigt bra. Det ska bli spännande att testa en ny roll, säger Kristian Svensson till hemsidan.

Kristian Svensson är en av IFK Skövdes bästa spelare någonsin och nu siktar givetvis lagkaptenen på att avsluta karriären med ett SM-guld. Klubbens sportchef Ulf Nyström säger så här om Svensson:

– Personligen vill jag bocka och buga och tacka för allt han bjudit vår blåvita publik och inte minst våra blåvita ungdomar på.  Kristian, har som många andra spelare, även en son spelandes i våra ungdomslag vilket innebär att vi även framledes kommer kunna nyttja hans enorma erfarenhet och handbollskunskap i klubben.

LÄNK: ”Krille” får ny roll i IFK Skövde nästa säsong