Kristian Svensson kliver in i Skövdes trupp

Skövdes Kristian Svensson. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån.

Efter förra säsongen valde Kristian Svensson att avsluta spelarkarriären och istället gå in som assisterande tränare i IFK Skövde. Efter skadebekymmer i Skövdes trupp meddelar klubben nu att Svensson kliver in i som spelare.

IFK Skövde har drabbats av skadebekymmer på flera håll i truppen. När klubben nu meddelar att Erik Sääf skadad knät och blir borta för undersökningar står det också klart att Kristian Svensson gör en come back som spelare. Det efter att ha huserat som assisterande tränare till Henrik Signell sedan han avslutade spelarkarriären i våras. –

– Att hjälpa till i detta extrema läge var givet, men sedan får vi ta ett steg i taget och se hur kroppen reagerar. I första hand kanske det gäller att överleva de första passen, säger Svensson själv till klubbens hemsida.

På IFK Skövdes hemsida meddelar man att det framför allt är som ett tillskott på träningar som Svensson kommer att användas. Samtidigt säger klubbens sportchef, Ulf Nyström, att en jakt efter förstärkningar till truppen pågår till följd av skadebortfallen.

Källa: Krille åter i truppen – Erik knäskadad