KLART: Malmö tappar Robin Paulsen Haug – försvinner till Skjern

Robin Paulsen Haug storspelade. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

HK Malmös norska målvaktstalang Robin Paulsen Haug kommer att spela för danska Champions League-laget Skjern nästa säsong, det meddelar HK Malmö i ett pressmeddelande. 

Den 20-årige Robin Paulsen Haug har imponerat stort i Skåne i år. Med stabilt målvaktsspel och 39% i räddningar ligger han trea i målvaktsligan, inklämd mellan IFK Kristianstads båda målvakter Leo Larsson och Richard Kappelin. Så det är ingen skräll att 20-åringen nu tar nästa steg i karriären, liksom Saeverås gjorde året innan.

Den förrförra säsongen värvade HK Malmö in den lovande norska keepern Kristian Saeverås. Norrmannen kom, såg, segrade och lämnade för Danmark och Ålborg. I år värvade man istället in en ny lovande norsk keeper som ersättare till Saeverås – Robin Paulsen Haug. Även han kom, såg, segrade och lämnar nu nästa säsong för danska toppklubben Skjern.

Det finns snart grund för en Norge-historia här tack vare HK Malmö:
”Vad gör den norska målvakten som kommer till Sverige?”
”Vad?”
”Lämnar för Danmark”

Men det är ju en komplimang till HK Malmös scouting och anknytningsarbete. Att få hit unga lovande spelare med löften om att höja sina karriärer och sen få flytta vidare. Klubben hade såklart hellre sett att målvakterna hade stannat, men de kanske inte hade fått dit dem då.

–  Jag är otroligt glad för den här möjligheten och för att HK Malmö hjälpt till att göra det möjligt. Jag ser fram emot att utveckla mitt spel ytterligare, säger Robin Paulsen Haug i pressmeddelandet.

För HK Malmö och ordförande Jörgen Rasmusson gäller nu att få blixten att slå ner tre gånger på samma ställer och återigen ersätta en talangfull, stabil målvakt bredvid målvaktsgurun Dan Beutler.

– Robin har under sin korta tid hos oss tagit stora steg mot att bli en målvakt av internationellt snitt. Synd för oss då vi gärna sett honom i HK Malmö nästa säsong också, men vi önskar honom all lycka i sin nya klubb, avslutar Jörgen Rasmusson i pressmeddelandet.