Klart: IK Sävehof värvar Andras Koncz och Stefan Sunajko

Andras Koncz (t.v.) och Stefan Sunajko (t.h.) plus Jonas Larholm i mitten. Foto: IK Sävehof

Som Handbollskanalen var inne på tidigare under torsdagen blir Andras Koncz Sävehofspelare under 2019/20. Klubben meddelar dessutom att man lånat in vänstersexan Stefan Sunajko från Pick Szeged inför kommande säsong.

Ungraren Koncz och serben Sunajko, som befinner sig i övergångsprocess för att komma ifråga för Ungerns landslag, är redan på plats i Sävehofs säsongsupptakt.

Under Jonas Larholms ledning.

– Jag har alltid velat komma utomlands och testa på nått annat land under min handbollskarriär. När jag var yngre så såg jag Jonas Larholm spela i Pick Szeged och tyckte han grym och verkade väldigt smart så det ska bli kul att få honom som tränare och jag tror att han kan lära mig mycket, säger Koncz till klubbens hemsida.

Sportchefen Emil Berggren är belåten över de två tillskotten och kommenterar Sunajkos resurser:

– Stefan är en längre kantspelare än vad vi är vana vid i Sävehof. Trots det är han väldigt snabb och spänstig. Han har ett fint register och jag är helt säker på att han kommer göra många mål i Sävehoftröjan. Vi är tacksamma gentemot Pick Szeged för att samarbetet om lånet har gått väldigt snabbt och smidigt, säger han till hemsidan.

Sävehof hoppas att ge Andras ”Nunu” Koncz och Stefan Sunajko speltid i fredagens träningsmatch, mot IFK Kristianstad i Lysekil.

Länk:  TVÅ UTLÄNDSKA NYFÖRVÄRV TILL HERRLAGET