Kim Andersson på spelhumör frälste YIF

Kim Andersson. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Kim Andersson hade den typen av match då han är Handbollsligans överlägset bästa spelare och det räckte för att Ystads IF skulle vinna Skånederbyt mot HK Malmö. 30–28 blev det till YIF – tacka Kim Andersson för det.

Kim Andersson var het direkt och drog på sig en utvisning efter drygt en minut på klockan. Efter det var HK Malmö det bättre laget i den första halvleken, där de lyckades få till ett fint anfallsspel trots att viktige Daniel Ekman saknades på grund av sjukdom.

Filip Berentsen fick starta matchen och tackade för förtroendet genom att göra tre raka mål och en assist. I hemmalaget handlade mycket om två spelare: Kim Andersson och Hampus Andersson. Och när YIF närmade sig var det för att Anders Persson började få tag på bollar i målet. Ställningen i paus var trots det 15–13 till HK Malmö.

YIF startade den andra halvleken riktigt bra och vände underläget till ledning med 16–15. Även om HK Malmö stack upp emellanåt var YIF i förarsätet under hela halvleken. Det var Kim Andersson-show med mål, assist och tufft försvarsspel. Dessutom en tändning i blicken som man inte ser hos honom i varje omgång. Kim spelade på en nivå som ingen annan i Handbollsligan kan komma upp i och då kunde inte ens topplaget HK Malmö stå emot.

HK Malmö närmade sig på slutet och skapade lite nerv, men det var för sent. Ystads IF vann rättvist och är därmed endast två poäng bakom IFK Kristianstad och IFK Skövde.