Karlskrona satsar långsiktigt: ”Bara början”

Mathias Ekstrand. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

31-åringen Mathias Ekstrand är inne på sin fjärde säsong i HF Karlskrona. Nu står det också klart att han blir klubben trogen till sommaren 2026. 
– Det känns som att vi bara är i början av den utvecklingsresan vi är på, förklarar Ekstrand.

2020 anslöt Mathias Ekstrand till hårdsatsande HF Karlskrona i allsvenskan. Sedan dess har han bland annat varit med och fört klubben till svensk handbolls finrum. Där har det blivit blandade resultat för Blekinge-laget, som har en poäng ner till Amo på kvalplats.

Nu står det dock klart att Karlskrona väljer att visa sitt fulla förtroende genom att förlänga Ekstrands avtal med ytterligare två år.

– Det var ett stort beslut för mig och min sambo att lämna Stockholm för att komma till Karlskrona, men nu trivs vi väldigt bra i både staden och jag i klubben. Det har hänt mycket under mina snart fyra år i klubben och det känns som att vi bara är i början av den utvecklingsresan vi är på. Jag ser fram emot att fortsätta jobba hårt för att både vårt lag och föreningen ska fortsätta på den inslagna vägen, säger Mathias Ekstrand till klubbens hemsida. 

Även från klubbens sida är man nöjda med att förlänga samarbetet ytterligare.

– Mathias och laget har gjort en bra höst där december så klart sticker ut rent poängmässigt. Resultat är en av delarna vi har tittat på när vi velat förlänga kontraktet med Mathias, men uppdraget är mycket större än så. Det handlar om hur vi kan ta kliv tillsammans med föreningens bästa för ögonen, säger Tobias Karlsson.

LÄNK: Mathias klar för två nya år