Kaos när HK Malmö vann seriefinalen

Kim Andersson och Kassem Awad fick båda rött kort. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Dubbla målvakter skadade, dubbla röda kort och stor dramatik. Det hände verkligen grejer i seriefinalen när HK Malmö bortabesegrade Ystads IF med 20–19.

Det var den där typen av match där allting hände. YIF var det klart bättre laget i första halvlek och Erik Hvenfelt visade att han definitivt är bra nog att ta över när Niklas Kraft inte är tillgänglig. HK Malmö hade otroligt svårt att få till något anfallsspel och därför var ställningen logiskt nog 14–9 i paus.

I den andra hände något. Eller nej, massa saker hände. Anton Hellberg fick ett skott i huvudet, något som tvingade HK Malmö-målvakten att utgå. Då kom Dan Beutler in och fullkomligt stängde i andra halvlek. Ystads IF lyckades endast göra fem mål i den andra halvleken och därför hade bortalaget chansen att komma tillbaka och vinna matchen.

Men det var inte utan fler skott i huvudet på målvakter. Först träffade Viktor Östlunds kanon Hvenfelt rakt i ansiktet, varpå Kim Andersson blev förbannad och ville skydda sin målvakt. Det blev, som Niklas Holmgren brukar säga, gurgel. Kassem Awad och Andersson knuffades en del och fick båda syna det röda kortet.

En stund senare var det dags igen när comebackande Hampus Jildenbäcks avslut träffade inhoppande YIF-målvakten Pontus Encrantz i ansiktet. Encrantz kunde spela vidare och stod för ett par räddningar, men den sista räddningen i matchen stod Beutler för och HK Malmö kunde därmed vinna med 20–19.

En otrolig dramatisk match och som säkerligen väcker diskussioner på nytt om det regelverk som finns och inte finns kring bestraffning för spelare som skjuter målvakter i ansiktet.

Nåväl, det hettar till sig i tabelltoppen där de båda lagen nu står på 35 poäng vardera.

Övriga resultat under onsdagen:

IF Hallby – Önnereds HK 37–23
Eskilstuna Guif – Lugi 33–29
IFK Skövde – Redbergslids IK 32–31