Jonathan Svensson klar för Erlangen

Jonathan Svensson, här i YIF. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Han har varit en av Handbollsligans bästa spelare under åtminstone en och en halv säsong. Men nästa säsong är Jonathan Svensson förlorad för Ystads IF. Vänsternian har skrivit på ett tvåårskontrakt med HC Erlangen, det meddelar YIF i ett pressmeddelande.

– Nu väntar ett nytt kapitel som jag med spänning ser fram emot. Det har för mig, precis som för många andra, alltid varit en dröm att spela i Bundesliga och att nu få chansen känns otroligt roligt. Men först fullt fokus på denna säsongen. Nu kör vi hela vägen in i kaklet, och igenom. ”Svesse out!”, säger Jonathan Svensson.

Han har verkligen dominerat Handbollsligan de senaste säsongerna, men efter årets säsong slipper motståndarlagen behöva hantera Jonathan Svensson. Det har ryktats om Bundesliga en längre tid och nu är det officiellt att vänsternian representerar HC Erlangen från och med nästa säsong, där han alltså blir lagkamrat med Simon Jeppsson och Hampus Olsson.

– Svesse har jobbat hårt och tålmodigt för denna möjligheten och är således väl värd den. Han har inte stressat vilket gör att han känns så redo som man kan bli för ett utlandsäventyr. Vi, Ystads IF, ska vara stolta över att ha fostrat ytterligare en Bundesligaspelare, säger YIF:s tränare Oscar Carlén.