Jesper Jensen satsar vidare i Skövde

Jesper Jensen mot Hammarbys Anders Wik Rydberg och Alexander Morsten. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Jesper Jensen har klart med framtidsfunderingarna i linjerollen. Det blir ett plus ett år till ihop med IFK Skövde när 23-åringen slutfört den pågående säsongen i den blåa tröjan.

– Det känns givetvis väldigt skönt att ha klart detta nu. Då blir det full koncentration på avslutningen av ligan och kommande slutspel, säger han till klubbens hemsida.

Jensen har fått visa framfötterna i Handbollsligan och på Europacupscenen i IFK:s regi sedan han bytte från moderklubben HP Tibro i junioråldern. 23-åringen fick hoppa in i elitmatcher redan under 2018/19 och har fått mer förtroende undan för undan.

Med tre matcher kvar av grundserien och ett stundande slutspel står det redan klart att Jensen (24 mål) gör sin bästa säsong i Skövde – och fler ska det alltså bli.

Mittsexan har förstås annat att balansera idrottskarriären med. Ekonomiprogrammet på högskolan kräver sin tid av Jensen, samt lagkamraterna Adam Ljungquist och William Elovson.

– Kombination handboll och studier tycker jag fungerar bra. Att dessutom ha Adam och Wille att utbyta erfarenhet och tankar med känns jättefint. Dels lär man sig saker, dels är det bra att inte bara tänka handboll hela tiden, säger han till klubbens hemsida.

Länk: JESPER KLAR FÖR TVÅ ÅR TILL I IFK