Intervju med förbundskaptenen och IFK tränaren Ola Lindgren

Foto: Viktor Ljungström http://www.viktorljungstrom.se/

 Intervju med IFK Kristianstads tränare och förbundskaptenen Ola Lindgren. 

Hur är läget i truppen efter skrällen mot Rhein Neckar- Löwen?
– Läget är bra och vi är mycket nöjda med vår insats att kunna prestera så mot ett topplag. Vi är fortfarande med och slåss om sjätteplatsen i gruppen.

Vad är era målsättningar i CL?
– Vi har inga jättehöga mål eftersom allt är relativt nytt, men det har gett oss ett bra självförtroende.

Det snackas mycket om Marcus Dahlin, hur går det för honom?
– Marcus är tredjealternativet på högernio efter Andreas Cederholm och Albin Lagergren som båda har gjort det väldigt bra. Han kämpar på och utvecklar de fysiska bitarna, det är en relativt ny miljö för honom med träningsmängden, och han säger själv att det har varit en tuff försäsong.

Hur mycket tränar ni på en vecka?
– De är såklart olika med tanke på att det är ett tufft schema med mycket resor och så, men den fysiska biten håller igång under hela säsongen och då kör vi ungefär 2-3 pass i veckan och utöver det handbollsträningar.

Du har kontrakt till 2017 med IFK Kristianstad, lockar inte Europa?
– Nja, Jag trivs jättebra i Kristianstad, det drivs en professionell verksamhet här där allt ingår, men jag kan inte säga vad jag gör om 3-4 eller fem år.

Om vi fokuserar på landslaget istället så väntar ju EM i Polen, och innan dess träningsmatch mot bla, Ryssland, hur tänker du och Staffan inför detta?
– Vi har plockat ut en ung trupp där vi ska försöka öka konkurrensen och testa nya spelare. Staffan Olsson är assisterande i Paris och hur vår framtid i Landslaget ser ut vet vi inte riktigt, vi har kontrakt till 2017 men det kan brytas. EM är väldigt viktigt för oss om man ser på våra roller som förbundskaptener.

Hur ser Magnus Jernemyrs framtid ut i landslaget?
– Jernemyr är inte avskriven från landslaget men han fick en skada när han spelade i Lugi som höll honom borta ett tag. Jesper Nielsen har gjort stora framsteg och fungerar väldigt bra med Tobias Karlsson. Men vi för en dialog med Jernemyr och han förstår våra val och säger också att han gärna ställer upp om det skulle bli skador eller annat i laget.

Om du inte blivit handbollsproffs, vad hade du gjort då?
– Ja jag vet inte riktigt men jag spelade mycket fotboll när jag var yngre, så kanske fotbollsproffs, men något inom idrottsvärlden är jag nästan säker på.

Blir det mycket golf på fritiden?
– Nja, det är svårt att få ihop så mycket av golf och fiske men när det finns utrymme är det perfekt som avkoppling, skönt att bara komma ut och få frisk luft.

Tre snabba:
1. Mercedes Vs Volvo = Mercedes
2. Ris Vs Pasta = Pasta
3. Cykel Vs Bil = Cykel så fort möjligheten finns

***

IFK Kristianstad – HK Aranäs

En inledningsvis fartfylld match med mycket närkamper som resulterade i röda kort och en mängd utvisningar. HK Aranäs höll jämna steg mot formstarka Kristianstad som hade sju raka vinster i bagaget.

Simic hade en bra kväll och stod för enastående räddningar samtidigt som Jerry Tollbring hade bra utdelning på sina straffar.

Första halvlek slutar 11-10 till Kristianstad där Richard Hanisch gör mål i sista sekunden på frikast.

Andra halvlek gör IFK ett ryck och leder matchen fram till slutresultatet 19-29 men trots resultatet slarvar Kristianstad mycket och gör också en av sina sämre matcher.

Marcus Dahlin fick även speltid och gjorde det bra i andra halvlek.

IFK Kristianstad är storleken förstora för HK Aranäs och tar därmed sin åttonde raka seger.

På fredag väntar Eskilstuna Guif borta för IFK Kristianstad där dom har chans att ta sin nionde raka seger i elitserien.