Franzén hyllar nya målvaktshjälten: ”Han har klivit fram”

Mikael FranzŽén. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Alingsås HK lyckades bortabesegra HK Malmö i den första semifinalen och man gjorde det mycket tack vare smart ett försvarsspel och två skickliga målvakter. AHK:s tränare Mikael Franzén hyllar nu sitt målvaktspar.

– Gustav Skagerling har inte fått chansen tidigare eftersom han varit skadad, sjuk och haft hjärnskakningar. Men han har gjort ett jättebra slutspel och verkligen klivit fram, säger Mikael Franzén till Handbollskanalen.

Att Alingsås målvakter skulle överglänsa båda HK Malmös var det kanske inte många som hade räknat med före matchen.

– Vi hade nog bättre procent, men det kan svänga snabbt och jag tycker fortfarande att HK Malmö har ett jättebra målvaktspar. Vi vet om att vi har ett bra par vi också, men inget är vunnet än, säger Franzén.

Varför besegrade ni HK Malmö?

– Vi vann för att vi var ganska stabila och spelade bra bortahandboll. Vi var inte så stressade och jag tror att vi vann lite för att vi var inne i tempot och det är inte Malmö än.

– Men i andra märker man när de kommer i andrafas att om de spelar så på måndag kommer det att bli tufft. I andra halvlek sköt de lite längre utifrån och kom mer i andrafas. Vi var förberedda på det, men de har mycket kilo och handbollskunnande där.

Alingsås har slagit ut HK Malmö flera år i rad i slutspelet, men Franzén ville inte riktigt prata om det.

– Jag tror inte att de tidigare matcherna spelar någon roll. HK Malmö är mycket bättre i år och när de har analyserat den här matchen kommer de att komma starkare till måndag. Nu har de en match i benen också så nu blir det en kamp mellan lagen att hitta rätt taktik och spel för att klara av det. Vi har en lång resa kvar, det är vi medvetna om, avslutar Mikael Franzén.