Inför: IK Sävehof – Eskilstuna Guif

Atli Ævar Ingolfsson, IK Sävehof. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Tabellsexan Eskilstuna Guif åker i dag till Partille för att spela mot tabellsjuan IK Sävehof.

Kvällens hemmalag, IK Sävehof, har öppnat säsongen med en förlust (Redbergslid) och två segrar (Skövde & Hammarby). En godkänd start för Göteborgslaget, även om spelet ännu inte sitter till 100%. Sävehofs nye tränare Robert Wedberg kommenterar formen så här på klubbens webbsida.

– Det känns som att vi hållit ihop laget bättre och bättre. Vi är inte där som vi vill vara, men utvecklingen går åt rätt håll.

Sävehof har i inledning av Handbollsligan lidit av sjukdomar i laget. Inför kvällens match mot Eskilstuna Guif, som öppnat säsongen bra, har Wedberg tillgång till fullt lag. Så här kommenterar Wedberg kvällens motståndare:

– Det är ett annorlunda Guif den här säsongen. De har spelare som är väldigt kvicka, explosiva och energiska. De spelar ett offensivt försvarsspel och vill stressa motståndaren till misstag så att de själva kan kontra. Det vill till att förhålla sig till den saken, annars kommer det bli tufft att hänga med, säger Robert Wedberg till savehof.se.

Eskilstuna Guif öppnade Handbollsligan med en tuff bortamatch mot Alingsås. Laget stod upp bra men det blev tillslut förlust med 26-24. Efter detta har Guif tre raka matcher utan förlust, två oavgjorda och en vinst, vilket ger dem fyra poäng på fyra matcher.

I Guif leder Emil Hansson den interna skytteligan med 19 mål och Viktor Ottosson har gjort 14 mål, vilket är bäst i Sävehof. Värt att lyfta fram är Sävehofs högersexa Sebastian Karlsson som gjort 13 mål på 14 avslut, vilket ger honom fina 93% i avslutningsprocent.

IK Sävehof – Eskilstuna Guif, avkast 19:00, Partille Arena. Matchen ser du på C More.

Analys i siffror

www.handbollsligan.se
www.handbollsligan.se

Senaste inbördes möten

2015-10-21: Eskilstuna Guif – IK Sävehof 27-29
2015-09-16: IK Sävehof – Eskilstuna Guif 31-25
2014-12-26: Eskilstuna Guif – IK Sävehof 25-26
2014-12-20: IK Sävehof – Eskilstuna Guif 21-26
2014-09-14: Eskilstuna Guif – IK Sävehof 31-27

Se alla matcher från Handbollsligan på C More för 99:-/månaden.