IFK Skövde: Kristian Svensson fortsätter

Kristian Svensson. Foto (arkiv): Carl Sandin/Bildbyrån.

Det blir spel också under nästa säsong för Kristian Svensson. Efter IFK Skövdes finalförlust (den andra raka) har han bestämt sig för att fortsätta för att avlasta laget, som tappar flera spelare på nio meter och dessutom har en del skadebekymmer.

Kristian Svensson började den gångna säsongen som assisterande tränare efter att ha lagt handbollsskorna på hyllan efter finalförlusten mot IK Sävehof året innan. Men skador i IFK Skövdes trupp fick honom att han plockade ned dem igen och han var högst delaktig i lagets starka avslutning i serien och i slutspelet.

Säsongen avslutades med en dramatisk finalserie mot Ystads IF – och ännu en finalförlust. Inför den kommande säsongen tappar Skövde flera spelare på nio meter; Jack Thurin (Porto), Matias Helt Jepsen (IFK Kristianstad) och Daniel Björk (HK Drott). Med Victor Ljungquist långtidsskadad meddelar Kristian Svensson nu att han kommer att fortsätta att spela, skriver Skövde Nyheter.

I en intervju med Sportbladet säger han att han tror att kroppen håller för en säsong till och att tanken är att han åtminstone ska spela fram till jul.

– Jag har sagt att jag gör det som är bäst för föreningen så länge jag får en bra sommarträning. Jag har tränat med laget efter säsongen och ska köra när vi drar igång efter uppehållet, säger han.

Länk: Kristian Svensson fortsätter i IFK Skövde efter comebacken