Hvenfelt en skånsk mur i Anderssons comeback

Kim Andersson. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Det var mittenlagens kväll i Handbollsligan. Ystad IF imponerade mest och kan glädjas lite extra över att stjärnan Kim Andersson äntligen kunde göra comeback. 

Alingsås har blandat och gett i Handbollsligans senaste omgångar, och idag var inget undantag. Oscar Carléns Ystad IF äntrade Estrad i Alingsås och visade klass. Erik Hvenfelt var en mur i bortalagets mål och släppte knappt igenom någonting (53 procent). Extra glädjande att den tidigare landslagsstjärnan Kim Andersson var tillbaka efter armbågsoperation. Andersson fick dessutom göra två fina mål. Ystad IF var överlägsna och vann matchen med 32-20.

–Jag har haft tre handbollspass inför dagens match, så det kan bara bli bättre men det var kul idag. Vi får tacka Hvenfelt för en fantastisk match, säger Kim Andersson till Cmore efter matchen.

Jämna tillställningar

Övriga matcher i Handbollsligan idag var betydligt mer spännande. Skövde och Malmö följdes åt genom hela matchen, men i slutskedet var Skövde något bättre och kunde till slut vinna med 28-25.

Matchen mellan Lugi och Hallby var en riktig rysare och lagen bytte mål med varandra genom hela andra halvlek. Med 45 sekunder kvar av matchen gjorde Casper Käll 23-22 till Lugi och gav därmed Hallby en sista chans till kvittering. Med en sekund kvar på tavlan räddade Victor Hedberg matchens sista skott från Gustaf Wedberg och vinsten var ett faktum.

–Årets skönaste seger, konstaterar Casper Käll efter matchen.

I dagens sista match tog Eskilstuna Guif hem två viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats. Eskilstuna slog Hammarby i Eriksdalshallen med 27-25.

–Otroligt viktigt med vinst och hoppet om slutspel lever, sa en glad Daniel Freyr Andrésson till Cmore efter matchen.

Dagens resultat i Handbollsligan:

Alingsås vs. Ystad IF 20-32

Skövde vs. Malmö 28-25

Hallby vs. Lugi 22-23

Hammarby vs. Eskilstuna Guif 25-27