Hett Skånederby slutade oavgjort

Derbydags i Baltiska hallen mellan regerande mästarna IFK Kristianstad och hemmalaget HK Malmö. Det skulle komma att bli en tuff match med högt tempo, precis som det brukar bli i skånederbyn.

Första målskytt efter två minuter blev Kristianstads Gunnar Steinn Jonsson. En ganska målsnål inledning som dock inte var händelsefattig utan hade högt tempo redan i början.

IFKs tränare Ola Lindgren betonade redan innan matchen målvaktsspelet från Simic sida som något som räddat IFK många gånger. Simic visade redan i inledningen av matchen att Lindgren hade helt rätt.

Efter 10 minuters spel var ställningen 4-6 till Kristianstads fördel.

10 minuters högintensivt spel senare, hade Kristianstad dragit ifrån lite och efter 20 minuters spel ledde IFK med 8-12.

Halvtidsresultatet skrevs till 13-17 med ledning för IFK Kristianstad.

Kristianstad ryckte ifrån men tappade sin ledning efter kvarten spelad i andra halvlek. Malmö kämpade på bra och höll jämna steg med Kristianstad.

Med mindre än fem minuter kvar av matchen ledde IFK Kristianstad med två mål och HK Malmö tog timeout. IFK Kristianstad var väldigt aggressiva i sitt försvarsspel och ådrog sig en två minuters utvisning  med knappa fyra minuter kvar av matchen.

HK Malmö reducerade till 24-25 och sedan kvitterade dem till 25-25. Med mindre än en minut kvar av matchen tog Ola Lindgren timeout, därefter fick Malmö en man utvisad och Kristianstad tilldelades en straff men Dan Beutler räddade med en makalös räddning.

Slutresultatet skrevs till 25-25.