Handbollslördagen – viktiga matcher i Handbollsligan

Sävehof. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

Det är en intensiv handbollslördag i Sverige, där matcherna duggar tätt under eftermiddagen. I Handbollsligan spelar topplagen Sävehof och Kristianstad. 

Tabellettan Sävehof har nio raka vinster i ligan, och idag väntar bottenlaget IFK Ystad. Sävehof lär vilja utöka vinststreaken, medan IFK Ystad är i stort behov av poäng i bottenstriden. Lagen möttes senast i september, och då vann Göteborgslaget med fyra mål.

I andra ändan av ligan spelar Önnered mot Aranäs, där båda lagen kämpar för att undvika nedflyttning. Aranäs har fem raka förluster, medan Önnered oväntat slog tabelltrean Ystad IF tidigare i veckan.

Matchen mellan Kristianstad och Redbergslid är viktig för båda lagen, där Skånelaget behöver vinna för att fortsätta hänga på Sävehof i toppen. Redbergslid är också i behov av poäng, men främst för att undvika nedflyttning och kvalspel. Formen verkar vara på uppåtgående för Göteborgslaget, som har två raka vinster. Kan de till och med utmana Kristianstad?

I SHE spelar alla fyra bottenlagen viktiga matcher, där framför allt Heid och Kärra är i stort behov av poäng för att undvika nedflyttning och kvalspel. Skövde behöver poäng för att gå upp på avancemangplats till slutspelet.

SHE

14:00 Kärra – Önnered

14:15 Heid – Skövde

15:00 Kungälv – Kristianstad

Matcherna sänds på Cmore

Handbollsligan

15:00 IFK Ystad – Sävehof

15:00 Önnered – Aranäs

16:00 Kristianstad – Redbergslid

Matcherna sänds på Cmore

Allsvenskan

16:15 Anderstorps – VästeråsIrsta

16:30 Kärra – Tyresö

16:30 Lindesberg – Amo HK

17:15 Kungälv – Torslanda

Damallsvenskan

14:00 Kroppskultur Dam – GT Söder

14:00 Tumba – Helsingborg

15:00 Skånela – Eslöv

Bundesliga

20:30 Goppingen – Leipzig