Handboll på hög nivå när Hammarby knäckte Sävehof

Ludvig Lindeberg. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Hammarby imponerade på bortaplan och sänkte IK Sävehof i slutsekunderna. Nagelbitaren till trots låg söndagens faktum i att Bajen besegrade vicemästaren med 34–33.

Med den tajta upplösningen kunde poängen hamnat egentligen varsomhelst. Med respekt för händelseförloppet tog Hammarby en värdig seger, först och främst genom att lyckas hämta in tre måls underläge efter paus. Max Gugolz nätade till 31–31 inne från linjen med sex minuter kvar och nervdallret kunde börja på allvar.

Det var alltjämt lika nära slutminuten när bortalaget fick träff efter timeout genom Viktor Ahlstrand. Sävehof använde samma recept för att William Andersson Moberg skulle avlossa skottet fram till 33 lika. Hammarby behövde hög fart under de sista 15 sekunderna och lyckas skapa en lucka längst ut till vänster. Ludvig Lindeberg hittade nät och uddamålssegern var klar.

Vinsten växte i kraft av att Hammarby saknade Edwin Aspenbäck sista 45 och Alexander Morsten såg inför slutkvarten. Felix Möller (nio mål) var en gigant i Sävehof som fick inkassera säsongens första förlust.

– Under många stunder tycker jag att vi gjorde det fint, men det är svårt att dra ifrån mot så här bra lag. I avgörande lägen var de lite vassare än oss, men vi kunde lika gärna ha vunnit med ett som att de kunde göra det, sade Sävehofs tränare Mikael Apelgren till klubbens hemsida.

IK Sävehof–Hammarby IF 33–34 (18–19)