Hampus Karlsson till Amo HK

Hampus Karlsson. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Efter sju år i Ystads IF tar Hampus Karlsson nu nästa steg i sin handbollskarriär. Den 22-årige högersexan kommer att ansluta till Amo Handboll från och med säsongen 2024/2025.

Hampus Karlsson har spelat i Ystads IF sedan 2017 och fick sitt genombrott säsongen 2021/2022, då han bland annat var med och vann SM-guld. Nu står det klart att den 22-åriga högersexan lämnar Ystad efter säsongen.

– Inför nästa säsong har jag bestämt mig för att lämna YIF. Jag är tacksam över de sju åren jag har fått spendera i Ystad. Det är med blandade känslor jag tagit beslutet, men för att ta nästa steg i min karriär och utveckling är detta det bästa, säger Hampus Karlsson till Ystads hemsida.

Det står istället klart att flyttlasset går mot Alstermo och spel med Amo HK. Hampus Karlsson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år.

– Jag känner att jag behöver mera speltid för att utvecklas och då tror jag Amo är ett perfekt alternativ för mig. Sen är det ju kul att pröva något nytt, säger Karlsson till Amos hemsida.

– Hampus är en ung kille med stor potential som kommer att underhålla publiken med sin tekniska kvalitet. Men ännu viktigare är att han gillar att spela försvarsspel – en modern kantspelare ska kunna försvara bra. Han är utbildad i Ystad och lever för handbollen. Han har redan prövat på spel i Ligalandslaget och jag är säker på att han kommer att utvecklas ännu mera och hjälpa Amo att ta nästa steg på vår resa, säger tränaren Brian Ankersen till klubbens hemsida.

Länk: Hampus Karlsson klar för Amo