Hampe Dovrén och Roganovic årets spelare i Guif

Marko Roganovic. Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån.

Eskilstuna Guif hyllar ett par spelare som stack ut i representationslagen under 2023/24. Närmare bestämt får två målvakter, damernas Linnéa Hampe Dovrén och herrarnas Marko Roganovic utmärkelser som årets spelare.

Hampe Dovrén var ett nyförvärv i den allsvenska truppen inför säsongen. Dessvärre för det röda laget var det motigt i resultatraden och nedflyttningen är numera ett faktum.

”Trots resultaten under säsongen så har Linnéa i många matcher sett till att siffrorna inte blivit så stora med sina fina räddningar. Linnéa är en ung lovande talang som verkligen visar att hon kan gå hur långt hon själv vill och vi ser fram emot att få följa hennes karriär, skriver Guif i motiveringen till priset.

Publikfavoriten Roganovic är lika nära MEP-toppen i det röda laget som i räddningsprocent jämfört med samtliga keeperkonkurrenter i ligan.

”Han har en bra inställning som kan ta honom hur långt som helst. Under året har han även arbetat målmedvetet med att förbättra både sin kondition och allmänna fysik, skriver Guif om 21-åringens framfart på och utanför planen.

Roganovic hanterar för närvarande motgången med en skada som hindrar honom från att medverka i slutspurten av säsongen.