Hallby vann mot Vinslöv efter förlänging – Karlskrona besegrade VästeråsIrsta

Albin Broman. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Hallby behövde förlängning för att säkra första vinsten i kvalserien mot Vinslövs HK. HF Karlskrona besegrade VästeråsIrsta efter en övertygande försvarsinsats. 

I måndags tog Allsvenska Skånela kommandot i den första kvalserien efter seger mot Aranäs. I de andra två matcher var det Handbollsligalagen som knep första segern.

För HF Karlskrona var det en övertygande försvarsinsats som låg bakom segern. Hemmalaget VästeråsIrsta höll jämnt med Blekingeklubben under de första 30 minuterna i en målsnål affär. I andra halvlek visade dock Karlskrona varför man är favoriter i kvalserien och ryckte tidigt iväg till en sexmålsledning. VästeråsIrsta lyckades därefter aldrig riktigt komma nära och resultatet skrev sig 23–28.

I den sena matchen (avkast 19:30) tog Vinslöv emot Hallby inför ett fullsatt Sparbankshallen. Hela första halvleken var lagen helt jämna under en minst sagt en intensiv tillställning. Vardera lag drog på sig tre utvisningar och det var Hallby som hade ledningen i halvlek, 14–16.

Intensiteten avtog inte i den andra halvleken och Hallby skaffade sig tidigt en femmålsledning. Med 23 minuter kvar valde domarparet att dela ut matchens första röda kort till Hallbys Ludvig Högberg efter han delat ut en ordentligt smäll i ansiktet på Hugo Svensson.

Matchens andra röda kort gick till just nämnda Svensson för två utvisningar samtidigt, en för tröjdrag och en för snack. Hemmalaget hade då kommit tillbaka i matchen igen och låg under med ett mål.

Vinslöv lyckades trots detta få till ett lika resultat, tack vare ett superskott av Dalidor Doder, men väl i förläningen var Hallby en storlek för stora. Resultatet skrev sig 31–33.

Tråkigt för Vinslövs del gick Emil Schuster av skadad i tidigt under den första halvleken. Allvaret på skadan är ännu oklart men skulle han missa kommande matcher skulle det vara ett stort tapp.