Guif:s Erik Persson klar för FRISCH AUF! Göppingen

Erik Persson, här i Guif. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN.

Eskilstuna Guif:s Erik Persson lämnar Handbollsligan inför nästa säsong och flyttar till Tyskland. Den 24-åriga högernian har skrivit kontrakt med Bundesliga-klubben FRISCH AUF! Göppingen.

Erik Persson har gjort 56 mål och 34 assist på elva matcher den här säsongen för Eskilstuna Guif. Han har varit en viktig kugge i Guif under flera säsonger och nu är det klart att han flyttar till FRISCH AUF! Göppingen inför nästa säsong. Klubben, som huserar i Bundesliga, ligger just nu på plats 16 av 18 lag. Efter den här säsongen lämnar Jon Lindenchrone Andersen och Erik Persson värvas in för att ersätta honom.

– Det är en ära för mig att vara en del av FRISCH AUF!-laget nästa säsong. Jag ser fram emot att sikta mot nya mål i världens starkaste liga nästa säsong i en ambitiös klubb som har ett stort förflutet med många framgångar. Jag ser fram emot min debut på FRISCH AUF!, säger Erik Persson till Göppingens hemsida.

FRISCH AUF!:s tränare Hartmut Mayerhoffer:

– Erik Persson är en ung och hungrig spelare som redan har bevisat sina kvaliteter i den svenska ligan och kommer att passa väldigt bra in i Bundesliga med sin dynamiska spelstil.

”Stolta och glada”

Christian Schöne, klubbens sportchef:

– Erik Persson har utvecklats stadigt i den svenska ligan de senaste åren. Med honom får vi en ambitiös spelare som passar oss bra med sina kvaliteter i försvar och anfall.

Eskilstuna Guif tappar en nyckelspelare, precis som inför den förra säsongen, när de förlorade Eric Johansson. Men det gör dem framförallt stolta, skriver de på sin hemsida:

”Eriks framfart i Handbollsligan samt spel i ligalandslaget har belönats med en ny utmaning i den tuffaste ligan som finns inom handbollen. Tyska FRISCH AUF! Göppingen som blir Eriks nya klubb kommer få stor nytta av hans handbollskompetens från och med nästa säsong”.

Sportchefen Kristján Andrésson lägger till:

– Vi i Eskilstuna Guif är stolta och glada över att Erik får denna möjlighet, säger han.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FRISCH AUF! Göppingen (@frischaufgp)

Länk: FRISCH AUF! VERPFLICHTET ERIK PERSSON