Guif spurtade ner Redbergslid

Fredrik Gustavsson, Guif. Foto (arkiv): Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Redbergslids IK ledde stora delar av andra halvlek. Ändå fick de vita eleganterna uppleva en ny, sur förlust. Eskilstuna Guif åt upp de fyra minusmålen och gjorde mer rätt i slutfasen fram till 29–27.

Guifs mer stabila form talade för hemmaseger i fredagsmatchen på den nedre halvan. De rödklädda fick dock ta i rejält i en svängig insats med oviss utgång in i de sista minuterna.

Det var nästan omöjligt att skilja lagen åt, både i positiva och negativa intryck fram till halvtid. Guif litade på Erik Persson som ryggrad medan Redbergslid växlade upp med inspel till William Höghielm på linjen.

De rödklädda gav bort en del bollar när man kom nära försvarshänderna, RIK hade minst lika långa perioder där de kom illa till med tekniska fel.

Likaläge hade varit logiskt i paus med tanke på hur lagen följde varandra. Redbergslids sista anfall letade dock sig fram till Höghielm som fastställde 13–14 med ett utsidaläge.

Energin från det målet och ett gott paussnack såg ut att spilla över i andra halvlek. Redbergslid blev mer direkt, slipade bort en del fel och Elliot Stenmalm tog större plats bland avslutarna.

Ledningen var dock bräcklig för ett lag som bara vunnit en av åtta matcher hittills, stressen fick ut över spelsekvenserna.

Kasper Larsson kom in i handlingen och det bara en handfull minuter för Guif att reparera till utjämnat. Fredrik Gustavsson vann lika mycket mark på sin vänsterkant och sjumålsskytten Persson utökade sitt ansvar till assist i avgörande läge.

Hemmaledningen, 28-27 blev ännu tydligare när Marko Roganovic tog hand om Höghielms avslut och slutminuten drog igång.

Guif tappade skärpan i det viktiga anfallet men fick behålla bollen efter visst palaver. Tiden rann iväg och Marcus Ekman satte punkt med 29–27.

Eskilstuna Guif–Redbergslids IK 29–27 (13–14)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>