Extra: VästeråsIrsta fick igenom sin protest – straffkast väntar

HF Karlskrona. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

Efter fredagens förlust borta mot HF Karlskrona lämnade VästeråsIrsta in en protest. Nu meddelar Svenska handbollförbundet att protesten bifalles, vilket innebär att ett straffkast ska tas.

Det var under matchens slutskede som VästeråsIrsta fick straff och därmed chans att kvittera och ta den andra kvalmatchen mot HF Karlskrona till förlängning. Men det blev aldrig någon straff eftersom delegaten meddelade att tiden hade gått ut.

Det höll VästeråsIrsta inte med om och lämnade därför in en protest till SHF. Nu har klubbarna fått sitt svar och SHF:s protestutskott har bifallit protesten. Det innebär att VästeråsIrsta ska få ta sitt straffkast.

Så här skriver protestutskottet:

”Protesten bifalles. Matchen ska slutföras genom att ett 7-meterskast ska utföras. Om 7-meterskastet resulterar i mål ska sedan matchen avslutas med en eller två förlängningar och eventuell shoot-out i enlighet med gällande regelverk”.

HF Karlskrona leder matchserien med 1–0 i matcher och kvalmatch 3 ska spelas i Karlskrona på onsdag.

UPPDATERING: Matchen spelas färdigt imorgon, tisdag.

– Vi kör i morgon 19:00 med straff + ev förlängning, så laget åker ner imorgon och bor på hotell och lirar match 3 onsdag, säger VästeråsIrstas sportchef Mattias Zachrisson till Handbollskanalen.

LÄNK: Protestutskottets beslut