Elias Lundstad byter Önnered mot Amo

Elias Lundstad, Önnereds HK P18. Foto: Matthew Tipple

Amo HK aviserar en ny högernia med två års kontrakt. Elias Lundstad flyttar inåt landet – bland annat efter lite familjeråd.

– När klubben kontaktade mig kändes det bra direkt och att intresset var äkta. Amo övertygade mig om att de vill satsa på mig och att jag kommer att få chansen att utvecklas i klubben, säger han till klubbens hemsida.

– Jag hade också ett bra snack med tränaren Brian Ankersen. Sedan har min farsa (Marcel Lundstad) som på 1990-talet spelade här talat varmt om Amo – det hjälpte också till, fortsätter Lundstad den yngre.

Lundstad, 19 har tre säsonger i Önnereds HK bakom sig och bockade av elitdebuten under 2022/23. Förutom den gröna tröjan har kantspelaren också burit blågult under ungdomsåren, bland annat i fjorårets U19-VM.

– I Elias får vi en talangfull ung kille på H9 som vi ser fram emot att arbeta med. Han har flera gånger visat sin talang i olika ungdomslandslag – nu ska vi utveckla Elias till att bli en bra seniorspelare på Handbollsliganivå

– Han har alla förutsättningar att lyckas – samtidigt får vi inte glömma att Elias fortfarande är ung men han har den rätta inställningen och drivet för att bli en verkligt duktig spelare, säger Ankersen till klubbens hemsida.

Länk: Elias Lundstad till Amo