Elias Ellefsen á Skipagøtu till IK Sävehof

Elias Ellefsen á Skipagøtu, MVP och skyttekung i European Open 2019. Foto: Karin Celander

Färöarnas främsta talang är klar för Handbollsligan. Elias Ellefsen á Skipagøtu var stark målskytt i European Open i somras och lär bli ännu mer känd i Göteborg under de fyra åren som väntar i Sävehof.

Sävehofs hemsida presenterar 17-åringen i en aptitretande övergång som lär göra eko i Europa.

– Elias anses som en av världens största talanger på niometer, det ska bli väldigt spännande att följa Elias utveckling under sin tid här i Sävehof.

– Trots sin ungdom så är det en väldigt klok spelare med en fantastisk spelförståelse samtidigt som att han alltid är ett eget hot, säger Emil Berggren till hemsidan.

Sportchefen bör vara mäkta nöjd med nyförvärvet som prövat sig utomlands i Skanderborg, men hamnar i Sävehof när han har åldern inne för elitspel.

Ellefsen á Skipagøtu sänkte Sverige i finalen av European Open för U17-landslag, ännu större kliv kan vänta på svensk mark från och nästa säsong.

– Jag ser fram emot att arbeta med Apelgren (Michael) och Sävehof. Jag är väldigt glad över att få vara en del av Sävehofs framtida handbollsvisioner, säger Ellefsen á Skipagøtu till klubbens hemsida.

Länk: Superlöfte till Sävehof