Dubbelmatch i Partille

IK Sävehof. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Idag blir det handbollsfest i Partille, då både Sävehofs damer och herrar spelar kvartsfinal i Handbollsligan respektive SHE. Damerna säkrar avancemang vid vinst, medan herrarna har 1-1 i matcher mot Lugi. Dessutom spelar Kristianstad mot Alingsås. 

15:30 Sävehof – Lugi 1-1 24-25 28-24 (Handbollsligan) – Cmore

Det har svängt mycket i mötena mellan Sävehof och Lugi, vilket innebär att det står 1-1 i matcher. Idag har Sävehof hemmaplan, men sist laget spelade i Partille blev det förlust med knappa 24-25. I returmötet vann Göteborgslaget med 28-24.

– Det känns vidöppet. Lugi vann första matchen här när de inte hade fullt lag, men nu har de det med Casper Käll och alla tillbaka. Även sett till hur matcherna sett ut så känns det som att kvartsfinalserien kan sluta hur som helst, säger Michael Apelgren till klubbens hemsida.

16:00 Kristianstad – Alingsås 1-1 (Handbollsligan) – Cmore

Lagen har turats om att vara det klart bättre laget i matcherna, och segersiffrorna har skrivits till nio respektive fem mål. Alingsås senaste hemmamatch slutade med en klar förlust.

– Det blev det för att de fick matchen och dit de vill få sin spelidé. Det skall vi försöka stoppa denna gång även om vi vet att det är en av de tuffaste uppgifterna i ett slutspel. Denna gång med en massiv blåljusklack i ryggen, säger huvudtränare Mikael Franzén till klubbens hemsida.

17:15 Sävehof – VästeråsIrsta 2-0 (SHE) – Cmore

Sävehof har varit dominanta i kvartsfinalernas två första omgångar, och idag kan man avgöra och säkra avancemang till semifinalen. Målmaskinerna Sävehof har vunnit med förkrossande 33-19 och 35-21 i kvartsfinalerna.

– Jag är säker på att Västerås kommer göra allt för att vinna. De kommer vara som ett djur som är redo att slåss och det kommer vi behöva vara uppmärksamma på, säger Rasmus Overby till klubbens hemsida.