Daniel Björk förlänger i Skövde

Daniel Björk. Foto: Viktor Ljungström, http://www.viktorljungstrom.se.

Daniel Björk har matchat i IFK Skövdes elitlag under två säsonger. Klubben ser större potential i högernian och 19-åringen får ytterligare möjlighet att hävda sig de två närmaste åren.

Som egen produkt i IFK har Björk redan infriat en av sina drömmar. Å andra sidan har högernio i Skövde inte varit den mest framkomliga vägen i närtid.

Ruggigt rutinerade Kristian Svensson och storskytten Jack Thurin fanns framför i rangordningen. När 2021/22 sätter igång på planen har Svensson lämnat truppen och Björk kan börja ta för sig på allvar.

– Ambitionen är givetvis att få mer speltid. Kontraktsförlängningen ger ju också energi att satsa ännu mer, säger han till klubbens hemsida.

Det blev fem mål förra säsongen för Björk. Sportchefen Ulf Nyström ser värdet i att en lokal lirare kan etablera sig för Skövde i Handbollsligan.

– De senaste säsongerna har ju också visat vad just ”miljön” kan göra i utvecklingshänseende för många av våra yngre spelare. Just i det här fallet hoppas jag verkligen att det skall fortsätta att hjälpa Daniel på vägen framåt, säger han till klubbsajten.

Länk: Nytt kontrakt med Daniel Björk