Dagur Sverrir Kristjansson klar för Karlskrona

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

HF Karlskrona fortsätter på det isländska spåret under värvningsperioden. Niometaren Dagur Sverrir Kristjansson ansluter till niometerslinan i Blekingelaget och går igång i Handbollsligan med ett tvåårskontrakt.

Olafur Gudmundsson som central pjäs och Thorgils Baldursson inne på linjen är de två tidigare karaktärsspelarna som blir tillskott i Karlskrona.

Klubbens hemsida presenterar Kristjansson på högernio, i Karlskrona väntar dessutom ytterligare sysselsättning för 23-åringen.

– Det känns väldigt bra att komma till HF Karlskrona. Jag var på besök i april och fick väldigt bra intryck av både klubben och staden. Jag fick även se laget vinna kvalmatch fyra och det var en härlig upplevelse, att både se hur bra laget var och vilken stämning det var i arenan. Klubben har erbjudit mig en bra lösning där jag både kan spela elithandboll och arbeta i ett spännande bolag, säger islänningen som är utbildad ekonom utöver idrottskarriären.

Sportchefen Tobias Karlsson vet kvaliteteterna hos det fjärde nyförvärvet inför 2023/24.

– Dagur är en spelare vi tidigt identifierade som ett bra alternativ för oss. Han är en modern niometare som står för snabbhet och spelskicklighet. Vi tror att han och Hugo Sivertsson kommer att bli en bra kombination tillsammans på den positionen, säger han till klubbens hemsida.

Kristjansson flyttar från Reykjaviklaget IR till Karlskrona under sommaren.

Länk: Välkommen till HFK Dagur!