Chock för Lugi – tappade poäng i sista sekunden

André Tuzov, Lugi HF. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Lugi HF hade kommandot matchen igenom mot Alingsås HK och såg ut att gå mot två säkra poäng i jakten på nytt kontrakt. Men med några sekunder kvar kvitterade Jacob Lundahl till 35–35 och det är nu helt jämnt mellan Lugi och Aranäs inför den avslutande omgången.

Lugi började matchen i ett rasande tempo och hade ledningen med 5–1 redan efter fyra och en halv minut. Mikael Franzén tog timeout, förmodligen för att väcka sitt redan slutspelsklara Alingsås, men det fick ingen omedelbar effekt.

Faktum är att Lugi gjorde mål på lagets nio (!) första anfall. Det var inte mycket som stämde för Alingsås i den första halvleken och ställningen var 20–15 till Lugi efter 30 minuter.

Den andra halvleken var rätt lik den första och framförallt var det André Tuzov som hade julafton. Norrmannen gjorde totalt 15 mål i matchen, varav fem raka under inledningen av den andra akten.

Lugi såg ut att kunna hålla undan för Alingsås, men i det sista anfallet blåstes hemmalaget av för passivt spel och AHK kunde kontra. I kontringen nådde bollen Jacob Lundahl på linjen, som kvitterade till 35–35 med några sekunder kvar. Snöpligt för ett Lugi som alltså hade ledningen från den första minuten och fram till Lundahls kvittering.

Men trots poängtappet har Lugi trots allt en knapp fördel mot Aranäs inför den sista omgången. Eftersom Aranäs besegrade Guif under måndagskvällen har lagen nu lika många poäng, men Lugi har bättre målskillnad, minus 65 kontra Aranäs minus 87. Därmed behöver Aranäs ta fler poäng än Lugi i den sista omgången för att de ska undvika nedflyttning.

Men Lugi har en på förhand tuffare utmaning med IFK Skövde på bortaplan än Aranäs som ställs mot HK Malmö i Kungsbacka. Den sista omgången avgörs på torsdag.