Bjarni Valdimarsson lämnar Skövde för Minden

IFK Skövdes Bjarni Valdimarsson. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN.

Efter tre år i IFK Skövde meddelar klubben att Bjarni Valdimarsson lämnar efter den här säsongen. Ny klubb för den isländske vänsternian blir GWD Minden.
– Tyskland är steget jag siktat på, säger han.

Bjarni Valdimarsson kommer att lämna IFK Skövde efter den här säsongen. Det går klubben ut med på sin hemsida under eftermiddagen och de skriver dessutom att islänningen har gjort klart med tyska Bundesligalaget GWD Minden.

– Efter tre bra år i Skövde, där jag förbättrat mig både som spelare och som person, känner jag mig redo att ta nästa steg i min karriär. Tyskland är steget jag siktat på, säger Valdimarsson och tackar klubben för tiden de haft tillsammans:

– Jag lämnar Skövde med tacksamhet och värme i åtanke. Här har jag träffat människor som tagit emot mig väldigt väl och jag kommer att ha kontakt med resten av mitt liv. Dock kommer jag att sakna lunchstämningen här, fortsätter han.

”Ska först säkra en slutspelsplats”

Bjarni Valdimarsson kom till IFK Skövde under 2020 från FH Hafnafjordur och han har gjort 196 mål för klubben i Handbollsligan. Men innan han flyttar kommer han att fullfölja säsongen med Skövde.

– Vi har mycket att göra innan säsongen är slut. Första prioritet nu är att säkra en slutspelsplats, säger han till hemsidan.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström kommenterar övergången.

– Att han nu antar utmaningen om spel i en annan liga är ett fullt naturligt val i hans utveckling mot att ta ytterligare kliv mot det isländska landslaget. Jag vill tacka för hans tid i klubben och önska honom lycka till, säger han.

GWD Minden presenterar samtidigt sitt nyförvärv i sociala medier:

Länk: Bjarni lämnar IFK efter denna säsong