Bekräftat: Magnus Persson klar för Sävehof

Magnus Persson, HK Malmö. Foto: Mats Javerud / BILDBYRÅN

Förra veckan rapporterade Sportbladet om att Magnus Persson var IK Sävehofs nästa nyförvärv. Och nu bekräftar klubben uppgifterna genom att presentera högernian. 

Den 34-årige högernian, som under karriären hunnit med 32 landskamper för Sverige samt spel i tyska Gummersbach, har ryktats lämna HK Malmö för spel i IK Sävehof. Och idag blev det officiellt.

– Sävehof är en av de bästa klubbarna i Sverige och matchar mina ambitioner med att vinna och spela internationellt. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas, vara en del av Sävehof-familjen och hjälpa laget och klubben till fortsatta framgångar, säger Persson på Sävehofs hemsida.

Efter en säsong präglad av skador på högernio valde sportchef Jonathan Stenbäcken att låna in rutinerade Tobias Johansson för att hjälpa till under säsongen. Och nästa säsong tar man in ännu mer rutin.

– Magnus är en av ligans bästa högernior med rutin från såväl landslaget som spel i Tyskland. Han kommer öka konkurrensen och höja kvaliteten på både träningar och matcher, säger Jonathan Stenbäcken. 

Länk: NYFÖRVÄRV – VÄLKOMMEN MAGNUS PERSSON!