Avslöjar: Israelisk landslagsspelare ersätter Berentsen i Varberg

Filip Berentsen, HK Varberg. Foto (arkiv): Bildbyrån

HK Varberg laddar inför debutsäsongen i Handbollsligan och förstärker nu truppen med en landslagsspelare från Israel.

Under förmiddagen har HK Varberg på ett roligt sätt gått ut på sociala medier att det nu vid lunch presenteras en ny spelare. En lagom suddig bild har presenterats och spekulationerna går nu vem det är. Vi tror oss ha funnit svaret.

Av allt att döma handlar det nämligen om den israeliske vänsternian Ram Turkenitz. Han spelar till vardags i Maccabi Srugo Rishon Lezion där han i år spelat i EHF-cupens kvalspel. Han har även chansen att bli israelisk mästare då det just nu pågår finalspel mot Hapoel Ashdod.

Turkenitz är född 1995 men har redan hunnit med flera år i landslaget. Nu under vårens EM-kval blev det 2 + 4 mål mot Kosovo. Intressant från de matcherna, som går att se i repris på EHFTV.com för den som vill scouta, är att han användes som spets i ett 5-1-försvar.

Svenskt motstånd fick han i U20-EM 2014 då Israel och Sveriges möttes i gruppspelet. Blågul vinst med 36-24 i Linz där Tutkenitz gjorde 2 mål. Totalt 27 mål i den turneringen för israelen.

En spänstig och explosiv skytt på V9 som nu alltså ser ut att ta karriären vidare i ett intressant kliv till den svenska västkusten. Ser ut som en ersättare rakt av till Filip Berentsen som lämnat Varberg för HK Malmö.