Andreas Nilsson är klar för Önnereds HK

Andreas Nilsson. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Efter rykten från många olika håll, står det nu klart att Andreas Nilsson flyttar hem till Sverige för spel i Önnereds HK och i Handbollsligan.

När Handbollskanalen kontaktade Andreas Nilsson, i början av december, angående ryktena och vad som skulle krävas för att flytta hem, svarade ”Stycket” följande:

– Det är först och främst ett familjebeslut. Ambitionen är att slutföra mitt kontrakt med Veszprem, men vi får se vad som händer. Man ska aldrig säga aldrig och jag har varit ute nu i många år. Men jag ser det som mindre sannolikt att jag flyttar före 2025.

Men nu går Veszprém och Önnereds HK ut med att Andreas Nilsson kommer att tillhöra den svenska klubben från och med nästa säsong. ”Stycket” som är högaktuell i det pågående mästerskapet har skrivit på ett kontrakt med Önnereds HK som sträcker sig till 2027.

– Det här beskedet är ganska svårt för mig nu, eftersom jag har spelat i laget i 10 år. På grund av familjeskäl flyttar jag tillbaka till Sverige. Det är svårt för mig nu, eftersom jag verkligen har spelat i den här klubben i 10 år. Jag tillbringade mina viktigaste år i Veszprém, som blev mitt andra hem. Mina killar är födda och uppvuxna här, så det är verkligen inget enkelt tillkännagivande just nu… Men, som jag nämnde, på grund av min familj, är det dags för mig att åka hem. Jag vill bara säga att ni är de bästa, den bästa organisationen, den bästa klubben. Som fanns där för mig varje dag. Jag hoppas att vi ses snart, i en annan miljö, säger Andreas Nilsson på Veszpréms hemsida.

– Stycket är så klart en drömvärvning för alla lag i Handbollsligan. Andreas rutin och erfarenhet kommer bli en stor tillgång, både på och utanför planen för hela föreningen. Han har vunnit över 20 titlar under sina år utomlands och det kommer hjälpa oss att skapa den vinnarkultur som vi strävar efter. Det enda som saknas på den meritlistan är väl ett SM-Guld, säger Önnereds sportchef Christoffer Lind på klubbens hemsida.